3 december 2021 21:00 - 23:00
Blues.

Gitarist Erwin Java (1956) heeft een waanzinnige staat van dienst. Hij maakte deel uit van o.a. White Honey, Herman Brood’s Wild Romance en 25 jaar lang van Cuby & the Blizzards. Na het overlijden van zanger Harry ‘Cuby’ Muskee (2011) was hij in 2012 mede-oprichter van King Of The World, dat (inter)nationaal furore maakte en vier goed ontvangen platen uitbracht. Vanwege andere uitdagingen verliet Java deze band in 2018.

In december 2017 bracht hij zijn allereerste soloalbum ‘Keepin’ It Real’ uit, met daarop Java’s visie op tien klassiekers uit de blues historie. Naast het touren met zijn eigen band is Java vanaf 2015 vaste kracht in de theaterprojecten van bluespromotor èn voetbalanalist Johan Derksen. Vanwege de corona lockdown (maart 2020) ging er een streep door zeker 35 shows, waaronder de reünie met The Blizzards (met Waylon als gastvocalist) op het Holland International Blues Festival in Grolloo. Na de versoepelingen van 1 juli startte Java zijn ‘After Lockdown Travel Party’ waarmee hij in de zomermaanden in diverse bezettingen 20x kriskras door Nederland optrad voor uitverkochte zalen met publiek op 1,5 meter. Uit dit project is ‘Erwin Java’s Travel Party’ ontstaan. Een van de bezettingen was met de uit Sheffield (UK) afkomstige zanger/gitarist Sean Webster (1976) . Hij staat Java’s Travel Party bij in zowel stukken van ‘Keepin ’it Real’ als materiaal uit Webster’s eigen omvangrijke oeuvre. De rest van de band bestaat uit muzikanten die Java op ‘Keepin’ it Real’ hebben begeleid.

Quotes:
“…Java is natuurlijk wel een reus op de bluesgitaar …..”( Jazzism)

“ Hoewel Java’s fans qua snarenvirtuositeit niks te kort zullen komen stelt hij zich zoals altijd bescheiden op. In dienst van het liedje….zoals het een integer artiest betaamt ” (Heaven)

“ ….heel wat jonge gitaristen zouden nog wat kunnen opsteken van het venijn waarmee hij een klassieker als Screamin’Jay Hawkins’ “I put a spell on you “ te lijf gaat…of “Red House van Jimi Hendrix “ ( Lust For Life)

“Een groots album van een uitstekende gitarist en een stel puike begeleiders.” (Blues Magazine)

Over Webster :
“ Romantische zielen en liefhebbers van intense ballades komen zeker aan hun trekken want er staan verschillende blues pareltjes op het album….” ( Bluesmagazine)

www.erwinjava.nl

Sta concert. Zaal open vanaf 20.00 uur.

Ticket Type Price Cart
ERWIN JAVA' S TRAVEL PARTY FEATURING SEAN WEBSTER (UK) 17,50

In winkelmand