8 oktober 2021 21:00 - 23:00
Eigentijdse popmuziek.

Ze wordt ‘de Nederlandse Kylie Minogue’ genoemd – zelf zegt ze liever Kylie meets Garbage – en onlangs werd ze in de pers met Blondie vergeleken. Maar Inge van Calkar is natuurlijk gewoon Inge van Calkar.

Inge krijgt op haar dertiende een gitaar en niet veel later richt ze haar eerste bandje op: Ysis. Samen met klasgenoten Sanne Hans en Ilse Gerritsen.  Ze boeken aardig wat succes, spelen op Oerol en Bevrijdingsfestivals en brengen in 2003 een EP uit met vier nummers. In 2008 stoppen ze; Sanne Hans wordt het gezicht van Miss Montreal, Inge richt de band Zaza op, waarmee ze optreedt in De Wereld Draait Door en uitgeroepen wordt tot 3FM Serious Talent. Daarna gaat ze solo verder onder haar eigen naam. 

Begin 2014 komt haar eerste soloalbum uit: Inge van Calkar. Een akoestisch album, met pop- en folkliedjes, dat positief wordt ontvangen door recensenten van o.a. 3voor12 en Oor Magazine. in 2016 maakt Inge een tweede album, maar besluit het niet te releasen. Ze is ineens helemaal klaar met de ingetogen liedjes. Het moet anders.

Ze begint te experimenteren met beats en elektronica en het opnemen van demo’s en neemt een drastisch besluit; ze hangt haar baan als psycholoog aan de wilgen, schaft zichzelf een witte gitaar en dito imago aan en gaat vanaf dat moment volledig voor de muziek. In 2018 brengt ze het album Reset uit. Een stevig indierock album met negen tracks. De titel verraadt het al: de nieuwe koers is een feit. Het album krijgt flink airplay op NPO Radio 2 en 3FM en alle singles verschijnen in de Spotifylijst New Music Friday.

Inmiddels zit haar nieuwe stijl haar als gegoten; met haar energieke 90’s synthpop met scheurende gitaren, gedurfde teksten en een verleidelijk randje staat ‘The Lady in White’ zelfverzekerder dan ooit op het podium. In 2020 verschijnt haar EP Full Color, gemaakt. De eerste single Touchdown wordt TopSong op NPORadio2 en sindsdien is Inge van Calkar niet meer van de radio af te slaan. In de zomer van 2020 maakt ze een videoclip op het dak van het Groninger Forum en in januari 2021 wint ze tijdens ESNS de Popgala Noord award voor Beste Artiest van het Noorden. In juli verschijnt haar single Summer Rain in de Nederlandse hitlijsten. 

In augustus 2021 start haar landelijke clubtour The Magical Rollercoaster Live Experience Show. Een geregisseerde show – catwalkstyle – waarmee ze haar liveperformance op een heel nieuw level brengt. Nooit eerder kwamen haar sexy, opzwepende nummers beter tot hun recht dan in deze choreografie van verbluffende visuals, lichtshows en professionele danseressen. Een show als een adembenemende achtbaan, die zowel in de Leeuwarder Courant als het Dagblad van het Noorden bekroond werd met 4 sterren. 

www.ingevancalkar.nl

Sta concert. Zaal open vanaf 20.00 uur.

Ticket Type Price Cart
INGE VAN CALKAR & BAND 15,00

In winkelmand