3 december 2022 21:00 - 23:00

BACK ON TRACK 

Het is ongelooflijk maar Nicko Christiansen (bouwjaar 1950) draait al mee in de muziekscene met zijn Livin’ Blues vanaf 1967. Dat Livin’ Blues still going strong is, wordt anno 2022 bewezen door een nieuw album BACK ON TRACK en een tournee. Daarbij doen ze ook de Gashouder aan en spelen ze als primeur voor het eerst tracks van hun nieuwe album. Een unieke gelegenheid om Nicko en zijn muzikale maten live in Dedemsvaart te zien. Daar moet je echt bij zijn!

De Haagse formatie Livin’ Blues werd, samen met Cuby + Blizzards, in de jaren ’70 gezien als de absolute top van de Nederlandse blues scene. De band bestond destijds uit Nicko Christiansen (zang,saxofoon), Ted Oberg (gitaar), Cesar Zuiderwijk (drums) en John Lagrand (mondharmonica). Toen Oberg in 1986 besloot te stoppen, zette Christiansen de band voort onder de naam Livin’ Blues Now, met Joop van Nimwegen, Aad van Pijlen, Willem van der Wal, Art Bausch en John Lagrand. In 1989 viel de band alsnog uit elkaar. 

Rond 1995 startte Nicko Christiansen de band New Livin’ Blues met een nieuwe bezetting. De band heeft een tijdje onder de naam Livin’ Blues Xperience bestaan, maar inmiddels is de band weer teruggekeerd naar de originele naam Livin’ Blues. 

Met een aanstekelijke mix van blues en spannende rock is Livin’ Blues nog steeds een tijdloze Neder-blues band. Een klassieker. Helaas ontbreken in het huidige Nederlandse muzieklandschap zulke bands overduidelijk. Gelukkig vult Livin’ Blues dat gat nog steeds. Met ongecompliceerde bluesrock vol kracht en emotie wordt elke zaal, inclusief de Gashouder, in vuur en vlam gezet.

www.livinbluesxperience.com

Sta concert. Zaal open 20.00 uur.