10 december 2022 21:00 - 23:45

NIGHTS ON FIRE

AMERICANA OP Z’N MOOIST

NIGHTS ON FIRE is de titel van het nieuwe langverwachte derde studioalbum van Mercy John. Deze opvolger van het alom geprezen album Let It Go Easy (2019) komt oktober 2022 op vinyl en CD uit.

Het nieuwe 11 nummers omvattende album schreef Mercy John in de Covid-periode. Een tijd waarin ieders geduld op de proef werd gesteld, er steeds weer shows verplaatst werden en het succes van de mede-geschreven hit ‘Roller Coaster’ vooral op de radio te horen was en helaas niet live. Maar nu is het tijd voor iets anders. Tijd om naar buiten te gaan: de nacht in. Om iets nieuws te ontdekken. Om het leven te vieren dat voor ons ligt, maar ook om het leven te vieren van diegenen die Mercy John helaas in het afgelopen jaar heeft verloren. Want de nacht is ondoorgrondelijk, opwindend en verraderlijk tegelijk. Zeker wanneer ze in vuur en vlam lijkt te staan.  

In het begin van 2022 trok Mercy John met zijn vaste band de studio in om Nights on Fire’ op te nemen. Zoals altijd zijn de songs en teksten een afspiegeling van het leven van de Brabander. Waardoor de nummers van het album van klein en intiem (Death is in the Airtot groots en intens klinken (Ghost in the Machine), met daarbij genoeg ruimte voor zijn bandleden Rolf Verbaant (gitaar), Kirsten Boersma (toetsen), Tom Zwaans (bass) en Lynyrd Denissen (drums) om te schitteren. 

De pers over ‘Let It Go Easy’ (2019):

‘Zijn akoestische spel, die gierende gitaren, dat altijd strakke tempo, die grootse dynamiek, die warme stem, die meehuilende lapsteel en als schouder dienstdoende Hammond, die oprechtheid in zijn woorden vol zelfkritiek – het is om te janken zo mooi.’ – OOR magazine

‘Luister naar de subtiel in elkaar gevouwen instrumentaties, de gelaagde vocalen en de discreet huilende pedal steel gitaren van het titelnummer en weet dat het goed is.’ – **** Volkskrant

www.mercyjohn.com

Zaal open vanaf 20.00 uur.