15 oktober 2022 21:00 - 23:00
EIGENZINNIGE MIX VAN BLUES, ROCK, PUNK, COUNTRY EN HILLBILLY

Een oude Gibson, rijke verhalen, een doorrookte stem en de energie en bezieling van een punkrocker. De Texaanse blueslegende Scott H. Biram noemt zichzelf ‘The Dirty One Man Band’. Met een authentieke, eigenzinnige mix van blues, hillbilly en country is hij de beste in zijn soort.

Biram groeide op met de blues en speelde enige tijd in een punkband, voor hij in 2005 als eenmansband van start ging. In de Verenigde Staten trad hij op bij mateloos populaire televisieprogramma’s als NBC’s ‘The Tonight Show’ with Jay Leno en hij stond op legendarische podia als the Lincoln Center for the Performing Arts in New York City, CBGB in New York City, Hollywood Palladium in Los Angeles, en The Fillmore in San Francisco, California. Nummers van Biram waren tevens te horen in tal van Amerikaanse tv-programma’s en films. En nu komt deze blueslegende naar de Gashouder. Mag je echt niet missen!

SUPPORT ACT JOOST DIJKEMA

Singer/songwriter Joost Dijkema is een eigenzinnige muzikant. Hij speelt akoestische gitaarpareltjes en prachtige songs met warme vocalen. Hij neemt je mee langs melancholieke lonerfolk en intense gitaar composities. De Volkskrant over ‘Sacred Revelations’: “Wat is  een prachtplaat. Americana zoals ze die in de VS nauwelijks meer durven maken. Blues, country en folk met het soort van de duivel bezeten akoestische gitaarinstrumentaaltjes uit de school van John Fahey en Jack Rose. Ronduit subliem.” Dijkema’s lp/cd ‘Time Thief’ (2019) kreeg van het Engelse muziekblad Shindig! vijf sterren. Dijkema is uitvoerend componist bij de succesvolle theaterproductie ‘De Poolse Bruid’ en brengt begin 2023 zijn derde plaat ‘After Thunder Sun’ uit. De Assenaar staat voor het eerst in de Gashouder! Kom kennis maken!

www.scotthbiram.com  / www.joostdijkema.nl

Zitconcert. Zaal open vanaf 20.00 uur.