20 oktober 2023 20:00 - 22:15

Jean-Paul de Vries

Theatervertelling

Een unieke blik op de waanzin van de oorlog. Een indringende boodschap van vrede.

Van jongs af aan verzamelt Jean-Paul de Vries voorwerpen die het verhaal vertellen van de soldaten in de Eerste Wereldoorlog. Hij vindt ze op de akkers, in de velden en bossen, in stroompjes, op zolders of in boerenschuren. Die verzameling is uitgegroeid tot een indrukwekkende collectie in Romagne sous Montfaucon. Zijn museum geniet internationale bekendheid. National Geographic, de BBC en de Nederlandse televisie besteedden er aandacht aan. Lonely Planet verkoos de collectie tot ‘een van de 50 geheimen van Europa’.

Sinds twee jaar geeft Jean-Paul interactieve lezingen op scholen in Nederland. De grote vraag naar zijn verhaal leidde tot deze avondvullende theatervertelling. Twee uur plus pauze. Over de oorlog van toen. Een situatie die helaas nu weer actueel is.

Centraal staat ‘de man met de helm’. Aan welke kant je ook staat: een mens blijft een mens. Aan de hand van zijn ongewone levensloop neemt Jean-Paul u in woord en beeld mee in zijn verhaal. Hoe een fascinatie en een collectie uitgroeiden tot een urgente boodschap van vrede.

Marlène Dietrich zong het al. ‘Wann wird man je verstehen?’. Ofwel: wanneer zal men het ooit begrijpen?

Reserveren is gewenst. TOEGANG € 20,00. Studenten en veteranen € 15,00.
Maak het bedrag over op:
IBAN: FR76 1610 6006 4596 0045 0740 923
BIC: AGRIFRPP861

t.n.v: EURL Romagne14-18, Jean-Paul De Vries

Graag met vermelding van naam, aantal personen, e-mail adres en vr. 20 okt. Dedemsvaart.
Zodra de betaling binnen is, ontvangt u een bevestiging die tevens dient als kaartje.