Schilderijenexpositie Jeroen Bijl

Na veel omzwervingen en werkzaamheden , waarbij hij over de hele wereld heeft gereisd, is hij in 1987 met zijn gezin verhuisd naar het oosten van het land. Vanuit de drukke randstad heeft hij zich gevestigd op een heerlijke, rustige plek op het platteland even buiten Ommen in de buurtschap Arriën.

Dertig jaar geleden begon hij met tekenen. Eerst alleen als hobby maar steeds vaker werd hem gevraagd om bijvoorbeeld een ontwerp te maken voor een bedrukking voor een verpakking of deze te restylen.

Het maken van aquarellen doet hij met groot plezier. Het blijft zijn uitdaging om vooral mensen, bloemen, dieren en landschappen uit te beelden. Hij maakt ook schilderijen in acryl en olieverf, maar zijn voorkeur gaat uit naar aquarel. Hij is lid van de kunstenaarsvereniging Het Pallet in Zwolle en sinds april 2018 ook van de kunstenaarsvereniging St.Lucas in Amsterdam.

Vanaf 2007 houdt hij zich dagelijks bezig met tekenen, aquarelleren en schilderen. Ook geeft hij workshops en cursussen.

De plek waar hij woont Atelier Achteresch in Ommen blijft hem inspireren.

Voor meer informatie: www.achteresch.nl

Expositieperiode: Van oktober tot eind december 2020

Openingstijden: Gedurende de maand oktober tijdens de openingstijden van het Museum

op woensdag- , donderdag- , en zondagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur. Vanaf 1 november is de expositie te bezichtigen tijdens de activiteiten in de gashouder of op afspraak met de kunstenaar ( tel.: 0529-457346 )

Het expositiebezoek is gratis.

Bezoekadres:  de Gashouder, Kalkoventerrein via witte ophaalbrug, Oude Zuidwolderstraat 13, 7701 AZ Dedemsvaart