De werkgroep exposities organiseert gedurende het jaar diverse exposities in de foyers van de Gashouder. Daarbij wordt werk tentoongesteld van zowel amateur als professionele kunstenaars.

Bezoekers van voorstellingen in de Gashouder kunnen gratis een kijkje nemen. Wilt u los van een theater of poppodium bezoek de expositie bekijken dan kan dat tijdens de openingstijden van Streek Museum De Kalkovens op woensdag-, donderdag- en zondagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur. Expositiebezoek is gratis.                                                       

Bezoekadres: Gashouder, Kalkoventerrein via witte ophaalbrug, Oude Zuidwolderstraat 13, 7701 AZ Dedemsvaart

Wilt u exposeren in de Gashouder? Neem dan contact op met de werkgroep exposities via het contactformulier op deze website.

Expositie kunstenaars Friends-Art van 7 mei tot 30 juni 2022 – 7, 8 en 29 mei zijn de kunstenaars aanwezig bij de expositie

Fred van Dijk , Cor Oudshoorn en Piet van Walsem zijn een stel creatieve vrienden die in 1998 Friends-Art hebben opgericht.
Vele gezellige creatieve uren zijn doorgebracht in hun atelier in Dedemsvaart. Het resultaat van noeste arbeid, hetgeen resulteerde in schilderijen uitgevoerd in acryl, olieverf; zowel abstract, figuratief, impressionistisch en soms surrealistisch of een combinatie hiervan is te zien in de Gashouder. 

Kunstschilder  Fred van Dijk woont in Dedemsvaart. In mijn leven heb ik veel getekend. Ik heb een aantal jaren tekenles gehad in Meppel. Verder ben ik als kunstenaar een autodidact. Mijn schilderijen zijn zowel abstract als figuratief en hebben veel kleur. Zo werk ik graag met de kleur rood en experimenteer graag met allerlei materialen. Ik schilder veel op kunststof of MDF en de laatste tijd weer veel op doek. Uiting geven aan scheppingsdrang is mijn motivatie. Steeds weer iets nieuws uitproberen. Ik schilder met kwasten, rollers allerlei vormen paletmessen en zelfs met mijn vingers. Lekker met mijn vrienden schilderen op de donderdag is voor mij een feestelijk-creatief gebeuren.

Contact opnemen met Fred: fred@friends-art.nl

Kunstschilder Cor Oudshoor, woonachtig in Dedemsvaart,  was al heel jong geïnteresseerd in tekenen en schilderen en kreeg schilderles van Rob Hessels in Zuidwolde (Drenthe) en later ook nog van Dick van Heerde in Heerde (Gelderland).  Hij  plaats zichzelf in de surrealistische kunststroom en zijn grote inspirator is Salvador Dali. Hij laat zijn eigen fantasie de vrije loop.  Zo komen de gekste dingen op het doek. Hij vindt : “Een schilderij maken is genieten. Je moet jezelf in je fantasie kunnen verliezen”.

Contact opnemen met Cor: Cor@friends-art.nl

Kunstschilder Piet van Walsem, is geboren in de gemeente Epe en is woonachtig in Hoogeveen.
Reeds op jonge leeftijd is mijn interesse gewekt voor het tekenen en schilderen. Begin jaren zeventig begonnen met schilderen.
Piet kreeg schilderlessen van Rob Hessels en Dick van Heerde. In 1998 ben ik samen met mijn artistieke vrienden Cor Oudshoorn en Fred van Dijk in Dedemsvaart onder de naam Friends-Art gaan schilderen.
In mijn beginperiode vrij realistisch en figuratief, de laatste jaren vrij abstract/figuratief, soms expressionistisch en figuratief werk, en zeer kleurrijk.
Geïnspireerd door Mondriaan en regelmatig gallery- en museumbezoek ook mozaïekachtige werken gemaakt.

Contact opnemen met Piet:  piet@friends-art.nl

Bezoek ons ook op onze website:  www.friends-art.nl

Expositieperiode:         van 7 mei tot  30 juni

Openingstijden:           de expositie is te bezichtigen op dinsdag- , woensdag- ,  donderdag- , zaterdag- en zondagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur      

Bezoekadres            Gashouder, Kalkovencomplex,  Oude Zuidwolderstraat 13, 7701 AZ Dedemsvaart