De werkgroep exposities organiseert gedurende het jaar diverse exposities in de foyers van de Gashouder. Daarbij wordt werk tentoongesteld van zowel amateur als professionele kunstenaars.

Bezoekers van voorstellingen in de Gashouder kunnen gratis een kijkje nemen. Wilt u los van een theater of poppodium bezoek de expositie bekijken dan kan dat tijdens de openingstijden van Streek Museum De Kalkovens op woensdag-, donderdag- en zondagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur. Expositiebezoek is gratis.                                                        Bezoekadres: Gashouder, Kalkoventerrein via witte ophaalbrug, Oude Zuidwolderstraat 13, 7701 AZ Dedemsvaart

Wilt u exposeren in de Gashouder? Neem dan contact op met de werkgroep exposities via het contactformulier op deze website.

Foto-expositie ‘Preserved Past’ – van 7 juli 2021 tot eind oktober 2021 Het verleden bewaard voor de toekomst…

Vanaf woensdag 7 juli is in de Gashouder de bijzondere foto-expositie ‘Preserved Past’ te zien. De foto’s nemen u mee in de wereld van de urban fotografie. Fotografen Edward Boer (73) en zijn zoon Robin (39) hebben zich beiden gespecialiseerd in deze vorm van fotografie. Samen reizen zij door Europa en bezoeken de meest indrukwekkende locaties. Het fotograferen van leegstaande en verlaten gebouwen en objecten zoals woningen, fabrieken, mijnen, scholen en ziekenhuizen levert schitterende en vaak mysterieuze beelden op. De expositie ‘Preserved Past’ laat u kennis maken met het bijzondere werk van deze fotografen. De 32 tentoongestelde foto’s zijn gemaakt in o.a. Berlijn, Charleroi en Doel. De foto’s waren eerder te zien in het Ramada hotel op Schiphol en in het Gemeentehuis van Hardenberg.