2 december 2023 21:00 - 23:00

King of the World bestaat ruim 10 jaar. Na de oprichting (2012) plakten kenners meteen al het etiket ‘Supergroep’ op de band. De rijke muzikale historie van de bandleden (Snowy White, Matt Schofield, Cuby & the Blizzards e.v.a.) gaf daar ook alle aanleiding toe. Vandaag de dag, meer dan een decennium later, heeft King of the World nog niets ingeboet aan energie, drive en creativiteit.

Vanaf het begin met Erwin Java en Fokke de Jong, tot aan de huidige bezetting met de Belgische gitaarvirtuoos Stef Delbaere en drummer/zanger Marlon Pichel, staat de band voor hoogwaardige roots: rhythm & blues van de bovenste plank. King of the World bouwde een dijk van een reputatie op, zowel in de studio als op het podium. De vijf eerdere albums kregen louter lovende reacties en de vele shows in binnen- en buitenland, op podia als North Sea Jazz Festival, Ribs ’n Blues, Vienna Spring Blues Festival, Paradiso en andere Nederlandse poptempels, goten de ijzersterke live-reputatie in beton.

Naast erkenning van het publiek kreeg de band ook tal van Blues Awards. Onder meer voor beste toetsenist, beste drummer, beste bassist (3x), beste gitarist en beste band. Gitarist Magazine rekent Stef Delbaere zelfs tot de top van de beste blues/rock gitaristen uit de Benelux. Op het nieuwe jubileumalbum ‘Royal Ten’ laat King of the World zich eens te meer kennen als een geïnspireerde, energieke band met uitsluitend eigen werk, dat in de coronaperiode tot volle bloei kwam.

  • Ruud Weber – zang/bas
  • Stef Delbaere – gitaar
  • Govert van der Kolm – toetsen/zang
  • Marlon Pichel – drums/zang

www.kingoftheworld.eu

ZIT concert. Zaal open 20.00 uur.