17 maart 2024 15:00 - 17:00

ENFER ET PARADIS

Philippe Elan staat bekend als ambassadeur van de Franse muziek in Nederland.

Philippe Elan heeft een grote naam opgebouwd als virtuoos vertolker van het klassieke Franse chanson. Hij won een Edison en zong samen met het Residentie Orkest. In 2023 was hij degene, die het nieuwe culturele seizoen in het Concertgebouw Amsterdam opende. Hij heeft er twee succesvolle concerten gegeven. 

Philippe’s nieuwe theatershow is gebaseerd op het repertoire van het gelijknamige 4-sterren studioalbum dat eerder dit jaar uitkwam en louter lovende recensies ontving (zie hieronder) en bestaat uit eigentijdse songs in de stijl van Julien Clerc en Michel Fugain. Het album ademt de sfeer van vernieuwing. Naast de nieuwe liedjes, waaronder een aantal hedendaagse chansons, verrassende bewerkingen van hedendaagse popsongs, twee volledig eigen nummers, maar ook een Nederlandstalige bijdrage van Lenny Kuhr, vertolkt Philippe in de voorstelling ook enkele van zijn favoriete klassieke chansons, maar dan wel in een nieuw jasje.

Elk van de liederen krijgt de aandacht en gepassioneerde vertolking die ze vereisen. Afgewisseld met anekdotes die voor Philippe verbonden zijn aan de chansons.

Met de fantastische muzikale begeleiding op piano en gitaar van Reyer Zwart, die samenwerkte met o.a. Claudia de Breij, Jacqueline Govaert en Tim Knol, wordt dit een middag lang genieten van prachtige chansons! Laat je verrassen!

Voorstelling i.sm. de Alliance Française. Alliance Française leden dienen op de middag van de voorstelling bij de kassa hun A.F. ledenpas te tonen. 

www.philippe-elan.com

Kaartprijs inclusief kopje koffie / thee voor aanvang

Enfer et Paradis reviews:

  • “Een prachtige verzameling liederen in aanstekelijke arrangementen die recht doen aan Elan’s warme, krachtige zangstem” (Nederlands Dagblad, 13-5-2023)
  • “Fluwelen zanger Philippe Elan opnieuw vernieuwd op veertiende plaat” **** (NRC, 31-3-2023)
  • “Elan’s warme stem houdt moeiteloos het authentieke geluid van het chanson in stand” (Parool, 12-5-2023)
  • “Hemels” (Prive, 12-5-2023)
  • “Paradijselijke chansons” **** (Zing, juni ‘23)