8 juni 2024 21:00 - 23:00

De Leif de Leeuw Band geldt als dé southern jam band van Europa. Leif is zes keer op rij uitgeroepen tot beste bluesrockgitarist van de Benelux en zanger/gitarist Sem Jansen was de glorieuze winnaar van het tv-programma Hit the Road. De band is zes man sterk en staat borg voor een show – met vlammende gitaarsolo’s, twee strak duellerende drummers en een scheurende Hammond – waarin improvisatie in sterke, verhalende songs tot grote hoogten stijgt. Met tours door Europa, Amerika en China bouwde de band in tien jaar tijd een geduchte internationale reputatie op.

Na een Allman Brothers Tribute Tour in 2018 en 2019 door Nederland en Europa kreeg de nieuwe koers van de band vorm: een formatie met twee drummers, Hammond, bas, twee elektrische gitaren en daar overheen de prachtige rauwe stem van Sem. In alle songs krijgt improvisatie alle ruimte, zodat elk optreden verrassend anders is. De sound is een fijne mengelmoes van rock, blues, americana, country en southern rock met oprechte teksten, doorgaans overgoten met een smakelijk seventies sausje.

Liefhebbers van Allman Brothers Band, DeWolff, Tedeschi Trucks Band, Little Feat, Warren Haynes, Gov’t Mule en Derek and the Dominos komen volledig aan hun trekken bij een show van de Leif de Leeuw Band.

Leif de Leeuw – gitaar
Sem Jansen – zang en gitaar
Boris Oud – Fender bas
Tim Koning – slagwerk
Joram Bemelmans – slagwerk
Willem ’t Hart – Hammond en Wurlitzer

www.leifdeleeuw.com

STA concert. Zaal open 20.00 uur.

LET OP: deze voorstelling is verplaatst van 3 februari naar 8 juni. Kaarten blijven gewoon geldig.

Ticket Type Price Cart
LEIF DE LEEUW BAND 20,00

In winkelmand