23 september 2023 20:15 - 21:45

BOUWJAAR ’61 try out.

Veelgeprezen meesterverteller, de absolute top! 

Hier zijn we echt wel een beetje trots op en heel blij mee: Diederik van Vleuten komt voor het eerst naar de Gashouder!

De kracht en betekenis van herinnering, daar gaat Diederik’s 5de solo over.  De meesterverteller kijkt terug naar zijn verleden. Diederik was bijna 8 jaar toen de eerste mensen landden op de maan. De korrelige beelden van astronauten in witte pakken maakten een onuitwisbare indruk. Net als de beelden en geluiden van Vietnam en Cambodja. En Toppop niet te vergeten. Zijn wereldbeeld werd in hoge mate bepaald door Asterix, Kuifje en de kennis uit weekblad de Kijk. En misschien is dat nog wel steeds zo.

Anno nu vraagt Diederik zich af wat er over is van de verbazing, verwondering en bewondering van een ventje van BOUWJAAR ’61. Het jongetje van toen kijkt naar de wereld van nu. En andersom. 

Een halve eeuw terug in de tijd is voor meesterverteller Van Vleuten maar een kleine stap. Wat die kleine stap voor de mensheid betekent weten we na afloop van deze humorvolle, herkenbare, mooie en meeslepende voorstelling. Met evenveel om over na te denken als onbekommerd om te lachen. Een TOP voorstelling!

De pers over Diederiks vorige programma Moedig Voorwaarts:

EW (★★★★) ”Wie door deze voorstelling niet wordt geraakt, is van steen.”

NRC (★★★★) ”Sublieme verteller Van Vleuten ontroert met ode aan zijn moeder”

Dagblad van het Noorden (★★★★) ”Van Vleuten pakt je bij de strot.”

Theaterkrant (keuze van de criticus) De combinatie van souplesse en diepgang, historisch bewustzijn en persoonlijke levensherinneringen is Van Vleuten’s indringende theaterstijl.”

www.diederikvanvleuten.nl

Kaartprijs inclusief kopje koffie / thee voor aanvang