26 maart 2024 20:00 - 22:00
Boeiende schrijversavond in samenwerking met de Bibliotheek Hardenberg en Readshop Dedemsvaart.

Tommy Wieringa (1967) heeft al veel bestsellers op zijn naam staan. In 2005 brak hij bij het grote publiek door met zijn psychologische roman Joe Speedboot, waarvoor hij vele nominaties voor literaire onderscheidingen en de F. Bordewijk Prijs ontving.

Voor zijn roman Dit zijn de namen ontving Wieringa de Libris Literatuurprijs en De heilige Rita werd bekroond met de lezers- én de juryprijs van de BookSpot Literatuurprijs. Zijn werk wordt wereldwijd vertaald. Wieringa is vaste columnist bij NRC Handelsblad.

In de Gashouder vertelt de populaire schrijver over zijn nieuwste boek Nirwana, dat in september 2023 verscheen: ‘De geschiedenis van een grootvader bepaalt het heden van een kleinzoon. Samen vertellen ze het verhaal van een eeuw waarin het wereldvuur oplaaide als nooit tevoren. Nirwana is een klassieke roman over een familie met een (oorlogs)geheim én een actuele roman over de verwoestende kracht van het kapitalisme. Bijna 500 bladzijden boeiende literatuur die je niet weg kunt leggen, die ontroert en tot nadenken stemt.’

Naast het beantwoorden van vragen is er gelegenheid om boeken van Wieringa te kopen en zijn boeken te laten signeren.

www.debezigebij.nl/auteur/tommy-wieringa / www.bibliotheekhardenberg.nl / www.readshopdedemsvaart.nl